web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
27 Jan

< Culemborg Blues Night

27 januari 2018

van 21:00 tot 00:59 Al geweest

Culemborg Blues Night
Festival (in- outdoor)
Jon Amor, Leif De Leeuw Band, Matt Taylor, The King's Rhythm Crew …

De 13e Culemborg Blues Night met The KING'S RHYTHM CREW featuring JON AMOR & MATT TAYLOR en King Of The World en speciale gast de Leif De leeuw Band!!

The KING'S RHYTHM CREW featuring JON AMOR & MATT TAYLOR
De drie heren Ruud Weber, Fokke de Jong en Govert van der Kolm besloten om naast hun thuisbasis King of the World een project op te zetten om in het begin 2018 te kunnen spelen met hun vrienden/helden uit de blues scene. Terug naar de muzikale roots van deze heren die in het verleden veel artiesten uit het binnen en buitenland zoals Snowy White, Monster Mike Welch, Matt Schofield, David Gogo e.v.a als sidemen begeleidden.

De eerste line-up in het concept The King's Rhythm Crew feat. Jon Amor and Matt Taylor mag er dan ook zijn. Zanger/gitarist Jon Amor kreeg bekendheid in de jaren 90 met zijn band The Hoax. Hun opwindende live shows brachten weer leven in de Engelse blues scene en ver daarbuiten. Met een serie zeer goed ontvangen cd's en spectaculaire optredens raasden The Hoax over Engeland, Europa en the States. Na het uiteen gaan van the Hoax ontwikkelde Jon zich tot volwaardig zanger en songwriter in zijn eigen band AMOR. In de Jon Amor Bluesgroup keerde hij later terug naar de rauwe energieke old school blues. Jon werkt momenteel aan een nieuw solo album wat naar alle waarschijnlijkheid tijdens deze live shows te koop zal zijn.

Matt Taylor is de zanger/gitarist die, samen met Ruud Weber, van 2008 tot 2012 in the Snowy White Blues project speelde. De band produceerde een studio en live album met daarop diverse nummers van zijn hand. Matt is een veelzijdig gitarist en songwriter die als begeleider van oneindig veel artiesten de wereld over ging. Zo tourde en schreef hij o.a. met Long John Baldry, Jamie Cullum, Patricia Kaas. Als songwriter bracht hij met zijn eigen Matt Taylor Band diverse albums uit. In 2010 formeerde hij the Motives en kreeg drie nominaties bij de British Blues Awards voor het debuut album van deze band. The Motives tourden onder andere als supportband van Robert Cray door Europa. Matt werkt momenteel aan een nieuw album van the Matt Taylor Band dat te koop zal zijn tijdens de live shows. 

"Vette ruige roots muziek met drie leadzangers, 2 top gitaristen, een scheurende hammond, veel backing vocals en vooral veel liefde voor (blues)muziek. Dit belooft een heel bijzonder project te worden!"

Leif de Leeuw Band
Leif de Leeuw, gitarist en oprichter van de Leif de Leeuw band, won vanaf jonge leeftijd al diverse muziekprijzen. Zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en werd hij in 2016 door de lezers van het magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. Voor 2017 is hij twee maal genomineerd voor deze prijs; als ‘Beste Gitarist Benelux’ én ‘Beste Blues(rock)/country/folk gitarist’.

Ook de band, bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Tim Koning (drums), Boris Oud (basgitaar) en Britt Jansen (gitaar en vocals), viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ door de European Blues Awards. De band sleepte dan wel twee blues-prijzen binnen, maar zij laten zich niet beperken door muzikale grenzen. Meerdere stijlen, zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock zijn terug te horen in hun muziek.

In de zomer van 2014 bracht de Leif de Leeuw band hun eerste EP, genaamd ‘EP Deluxe’, uit. Deze mini-CD met 5 songs en een speelduur van zo’n 30 minuten werd geproduceerd door Robin Freeman (Herman Brood, Billy Preston, etc.). De EP werd door zowel het publiek als de pers erg goed ontvangen en deed verlangen naar een volwaardig album.

De band vertrok naar Amerika om deel te nemen aan de International Blues Challenge in Memphis. Deze ervaring zorgde voor een flinke dosis inspiratie waar ze uit konden putten bij het opnemen van hun eerste volwaardige album. Ze werkten wederom met Robin Freeman als producer maar ook gastmuzikanten Tony Spinner en Sonny Hunt spelen mee op de plaat. Het album genaamd ‘Leelah’ werd in januari 2016 gepresenteerd in een vol poppodium Boerderij te Zoetermeer.

Dit album was de aanloop tot veel mooie ontwikkelingen. Zo speelde de band op verschillende mooie festivals zoals Ribs ’n Blues, Sziget (HU), Haarlem Jazz & more en Blues ’n Jazz Rapperswil (CH). Ook opende het deuren naar het buitenland, zo tourde de band door Duitland, Luxemburg, Zwitserland, Tjechië, Hongarije, Slowakije, België en Oostenrijk.

Meer info over de uiteindelijke aanvangstijd en kaartverkoopt volgt spoedig!!

Line-up

  • Jon Amor
  • Leif De Leeuw Band
  • Matt Taylor
  • The King's Rhythm Crew

Handige links

Prijs v.a. -

Follow the Beat & Culemborg Blues Night

In de festival agenda van Follow the Beat vind je alle Nederlandse muziekevenementen, waaronder Culemborg Blues Night. Dat op 27 januari 2018 in Culemborg centrum te Culemborg gehouden wordt. We hebben alle festival informatie, aftermovie(s), line-up, tickets en het laatste festival nieuws voor je op een rijtje gezet. Zo kies je snel en gemakkelijk jouw volgende feestje uit.

Toch nog niet het juiste festival gevonden!? Bekijk dan onze festival kalender voor een compleet en duidelijk overzicht van alle festivals in Nederland. Of zoek specifiek op jouw meest favoriete muziekgenre, festival maand, party stad of op de meest populaire artiesten. Oh, en vergeet niet onze Facebook en Instagram pagina’s te volgen!

Alternatieven