web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
21 Jan

< Afterslag

21 januari 2018

van 15:00 tot 00:00 Al geweest

Afterslag
Festival (indoor)
Minimale leeftijd = 18
Cartiez, Coals, Dakota, Nana Adjoa, Nordmann, Pardans, Rosborough, The Overslept …
Geen

Afterslag is hét festival voor muziekminnend Apeldoorn en omgeving. De naam verwijst niet heel subtiel naar Europa's belangrijkste showcase festival Eurosonic Noorderslag, en vindt dan ook plaats op de zondag na dit Groningse festival. De gehele zondag speelt een keur aan artiesten en bands die behoren tot de ESNS-selectie van dat jaar een show(case). Een geweldige gelegenheid voor de lokale en regionale muziekliefhebbers om een overzicht te krijgen van de laatste ontwikkelingen in het Europese muziekaanbod! In het verleden speelden o.a. Indian Askin, Larry Gus, Sue The Night, The Grand East, Call It Off, Andy Burrows en Paceshifters al op Afterslag. 

Locaties: popzaal + café Gigant


Cartiez
Cartiez begon zijn carrière in hiphop-formaties Lefensmannen en New Wave, maar slingerde eind 2017 zijn solo album De Wereld Is Gelogen de wereld in. Cartiez mengt hiphop met punk en Franse electro, en 3voor12 bestempelde het album dan ook niet voor niks als “het meest eigenzinnige Nederlandse hiphop-album van het jaar”!


Coals
Het jonge, Poolse duo Coals geeft hun sound de zeer passende naam ‘cold pop’. Etherische pop, electro, folk, hiphop beats en ambient sounds zorgen samen voor een hypnotische mix, waarbij het niet verrassend is om te horen dat Sigur Rós, Soap&Skin en Dean Blunt grote inspiratiebronnen zijn.

Dakota
Het Amsterdamse Dakota weeft garagerock feilloos aan zonnige dreampop, waarbij je het ene moment wordt gehypnotiseerd door dromerige melodieën, en het volgende moment een klap in het gezicht krijgt van schreeuwende gitaarriffs en beukende ritmes. Oerol, Popronde en Down The Rabbit Hole gingen al overstag, nu Apeldoorn nog!

Nana Adjoa
De Nederlands-Ghanese zangeres en multi-instrumentaliste Nana Adjoa eiste met debuutsingle The Resolution direct de aandacht op en toonde haar vakvrouwschap in het maken van melancholische indie-dream-pop die je mee terug neemt naar de Britse trip-pop uit de 90’s. 3FM en 3voor12 zijn dolenthousiast over Nana, en Apeldoorn zal snel volgen na haar show op Afterslag!

Nordmann
Het Gentse Nordmann verrast je met vernieuwde geluiden en spannende combinaties, waarbij elke slag, kreet, grom en incisie op z’n plek valt. De band is lastig binnen een genre te vangen, maar verwacht een overweldigende dosis instrumentale jazz en rock ’n roll!

Pardans
Hou je vast, want dit Deense, zeskoppige gevaarte is van plan om met hun intense post-punk en avant-garde ons café compleet omver te blazen. Verwacht gekte, razende drums, chaotische gitaren én een saxofoon en viool.

Rosborough
De Ierse singer-songwriter Glenn Rosborough groeide op met muzikale helden als Tom Waits, Kate Bush en Peter Gabriel en dat hoor je! Na voorprogramma spots bij The DMA’s en Mew, en festivals als The Great Escape, is nu Afterslag aan de beurt!

The Overslept
De Nederlandse poprockers van The Overslept zijn de afgelopen tijd niet van de radio af te slaan en dat is volgens ons helemaal terecht! De band blaast old school pop punk nieuw leven in en zegevierde hier al mee tijdens de Popronde en in het voor- en naprogramma van acts als Simple Plan en Panic! At The Disco.

Line-up

  • Cartiez
  • Coals
  • Dakota
  • Nana Adjoa
  • Nordmann
  • Pardans
  • Rosborough
  • The Overslept

Handige links

Prijs v.a. €13
Boek nu

Follow the Beat & Afterslag

In de festival agenda van Follow the Beat vind je alle Nederlandse muziekevenementen, waaronder Afterslag. Dat op 21 januari 2018 in Podium GIGANT te Apeldoorn gehouden wordt. We hebben alle festival informatie, aftermovie(s), line-up, tickets en het laatste festival nieuws voor je op een rijtje gezet. Zo kies je snel en gemakkelijk jouw volgende feestje uit.

Toch nog niet het juiste festival gevonden!? Bekijk dan onze festival kalender voor een compleet en duidelijk overzicht van alle festivals in Nederland. Of zoek specifiek op jouw meest favoriete muziekgenre, festival maand, party stad of op de meest populaire artiesten. Oh, en vergeet niet onze Facebook en Instagram pagina’s te volgen!

Alternatieven