web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search

<  Wilbert Pigmans
artist

Wilbert Pigmans is een volkszanger uit Den Bosch, bekend van dé carnavals hit van 2020: De Toreador. De 27 jaar oude Bosschenaar werd in 2019 door de DJ's van Opgeblazen gevraagd om de tekst voor het nummer in te zingen. Zij hadden het nummer namelijk gedraaid in een lokale voetbalclub en daar waren de reacties zo goed dat ze het nummer officieel wilde uitbrengen. 

Zo gezegd, zo gedaan. De plaat werd in mei 2019 opgenomen en werd al snel een hit in de (Nederlandse) kroegen aan de Spaanse costa's. Toch kwam het grote succes pas eind 2019 toen verschillende radiostations het oppikte en het in 2020 zelfs een grote karnaval hit werd. 

One-day-fly?

Sindsdien treedt Pigmans vooral in kleinere zalen en festivals met Nederlandstalige muziek of feestmuziek op de programmering. Het hoogtepunt tot nu toe was een optreden in het Rotterdamse Ahoy. Daar kreeg Pigmans wel even knikkende knieën van, aldus Wilbert. Wij zijn erg benieuwd of de zanger dit succes kan vasthouden/ evenaren met een volgend nummer. Of dat Wilbert de boeken in gaat als een zogeheten one-day-fly. We gaan het zien. 

Festival agenda

Voorlopig kan je de zanger nog op allerlei festivals zien, waaronder: Het Foute Parkfestival, Nacht van Holland, Puur Hollands Outdoor en Total Loss Festival

Bekijk de agenda hieronder voor een compleet overzicht van alle festivals in 2020 en 201 waar Wilbert Pigmans aanwezig is.

Agenda

Geen aankomende events gevonden.

Afgelopen events