web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search

<  Suzan & Freek
artist

Suzan & Freek is een Nederlands zangduo uit de Achterhoek, dat de laatste jaren snel aan populariteit wint. Het duo bestaat uit Suzan Stortelder (geboren in 1992) en Freek Rikkerink (geboren in 1993). Het populaire tweetal is al sinds hun tienerjaren een koppeltje en wonen inmiddels in Amsterdam. Ze hebben elkaar leren kennen op de middelbare school en zijn sindsdien onafscheidelijk. 

Chainsmokers cover

Ze hebben jarenlang samen muziek gemaakt en opgetreden in bars en cafe's en hun succes is eigenlijk een beetje een ongeluk. Om zichzelf te promoten voor hun kroeg optredens besloten ze een Facebook account aan te maken (De Minuut) en daarop steeds covers te plaatsen van bekende nummers, van een minuut lang. 

Één van de video was een cover van het nummer Don't Let Me Down van The Chainsmokers. De echte Chainsmokers ontdekte de cover bij toeval en waren zo onder de indruk dat ze het liedje deelde op hun eigen kanalen. De cover ging viral en werd miljoenen keren bekeken. Door alle enthousiaste reacties en de hoeveelheid volgers die ze er in korte tijd bijkregen, besloot het duo volledig voor een muziek carrière te gaan. 

Bekende nummers

Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels maken ze geen covers meer, maar brengen ze eigen Nederlandstalige popmuziek en niet onverdienstelijk ook. Hun eerste eigen nummer (Als het avond is) wist zelfs meteen de eerste plek in de Top40 te bereiken. Andere bekende nummers van Suzen & Freek zijn: Blauwe Dag, Deze is voor mij en Weg van jou. 

Festival agenda 

Inmiddels treedt het duo ook regelmatig op bij festivals. Zo staan ze in 2020 en 2021 op het programma van onder andere deze festivals: Gelderpop Festival, Tuckerville en Live in Hoorn

Bekijk de agenda hieronder voor een compleet overzicht van alle festivals waar Suzan & Freek in 2020 en 2021 zullen optreden.

Agenda

Geen aankomende events gevonden.

Afgelopen events

WiSH Outdoor 2023

30/06 t/m 01/07 WiSH Outdoor

Festivalterrein AA, Beek en Donk

Line-up

Adaro​, Charmante Gasten, Deep Dimension, DIØN, GUNZ FOR HIRE BADDEST ON THE BLOCK, Jeffrey Heesen, KETTING, Kronos, Level One, LAYON NAIS,

BLUE Winter Festival 2023

03 t/m 04/02 BLUE Winterfestival

Zevenhuizerplas, Rotterdam

Line-up

Joël Borelli, Edwin Evers Band, VanVelzen, flemming, Suzan & Freek, Hermes House Band,