web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search

<  Samantha Steenwijk
artist

Samantha Steenwijk is een Nederlandse zangeres, geboren in Voorburg in 1986 en opgegroeid in Rijswijk. 

Daar deed ze op 16-jarige leeftijd mee aan een lokale talentenjacht. Haar moeder had haar namelijk stiekem opgegeven. Ondanks de verrassing won ze de wedstrijd overtuigend en daardoor besloot Samantha het gaan proberen als Nederlandstalige zangeres. In het begin bleef ze overdag nog wel in de vishandel werken en zong ze in de avonduren. Dat wierp langzaam aan vruchten af, want de volkszangeres kreeg steeds meer nationale bekendheid. 

Natuurlijk droeg haar deelname aan de grotere talentenshows Bloed, Zweet en Tranen en The Voice of Holland ook bij aan haar succes. Haar vrolijke en krachtige stem wisten vooral het publiek elke keer te strikken en zo eindigde ze bij Bloed, Zweet en Tranen en The Voice respectievelijk op de derde en tweede plek. 

Bekende nummers

Tijdens deze tv-programma's nam ze de singles Zonder Jou en Ik Leef Mijn Eigen Leven op, die de Nederlandse hitlijsten haalden. De grootste hits en albums van Samantha Steenwijk zijn: No Me Ames, Mama, Cose Della Vita, Zonder Jou, Het Geeft Niet, Dat Ik Op Je Wacht en Geloof In Jezelf. Samantha Steenwijk won drie keer de Koos Alberts Award voor populairste zangeres.

Festival agenda

Inmiddels treedt Samantha niet alleen op in grote concertzalen zoals de Ziggo Dome, maar is ze is ook te vinden op de Nederlandse festivals: Hoorn Zingt Hollands, Total Loss Festival en Sterren van Holland. Bekijk de agenda hieronder voor een compleet overzicht van alle festivals waar Samantha Steenwijk in 2020 en 2021 optreedt.

Agenda

Geen aankomende events gevonden.

Afgelopen events

Bevrijdings- festival Den Haag

zo 05/05 Bevrijdings- festival Den Haag

Malieveld, Den Haag

Line-up

WOEZEL & PIP, Dennis Olivieira, Samantha Steenwijk, WICKED G, Fedde le Grand, Stavros Martina, GET ON STAGE, The Clarks, The Navigator, Rudy Lima,