web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search

<  deadmau5
artist

Deadmau5 staat bekend om zijn meeslepende sets van progressive house, electro house, dubstep en trance. Tijdens zijn optredens heeft de Canadese dj meestal een grote cartoonachtige muizenkop op zijn hoofd, dat een iconisch beeldmerk voor de dj heeft gecreëerd.

Deadmau5 produceert muziek, geeft shows weg als dj en daarnaast maakt hij de muziek van heel veel videogames. Eind 2015 gaf hij aan te stoppen als Deadmau5 en verwijderde hij zijn Facebook- en Twitteraccount. Enkele dagen later kwam hij hier echter op terug en gaf hij aan last te hebben van depressies. Inmiddels heeft hij na twee jaar weer een nieuwe single gereleased, genaamd Snowcone. Op zijn touragenda staan enkele optredens in onder andere Japan, Spanje en Texas.

Biografie
Joel Thomas Zimmerman (oftewel Deadmau5) werd in 1981 geboren in Canada. Midden jaren ’90 begon hij met muziek maken op de computer. Zijn debuutalbum Get Scraped kwam uit in 2005 en niet lang daarna kwam zijn tweede album Vexillology uit. Dit is tot nu toe het enige album waarop de iconische muizenkop níet op de cover prijkt. Deadmau5 werd pas echt beroemd in 2007 toen zijn nummer Arguru op Tiësto’s remix-cd In Search of Sunrise 6, Ibiza verscheen. Hierna volgde zijn album Random Album Title waarop bekende hits staan zoals: Faxing Berlin en  I Remember. Sinds 2007 heeft de Canadees ook een eigen platenlabel: Mau5trap. En heeft hij drie nummer één hits in de Billboard Dance/Mix Chart gehaald. (Als enige Canadees ooit.)

Daarnaast produceert de dj ook veel muziek voor video games. Zijn muziek is te horen in onder andere verschillende GTA games, FIFA 2013, Need for Speed, Goldeneye 007, The Sims 3 en nog vele andere games. 

De naam Deadmau5 schijnt ontstaan te zijn toen Zimmerman ooit met vrienden aan het chatten was en zijn computer opeens uitviel waarna hij een brandlucht rook. Bij nader inspectie bleek er een dode muis in de behuizing van zijn computer te zitten. Dit vertelde hij aan zijn vrienden in de chatroom, en zij begonnen hem steeds te refereren aan dit verhaal. De naam dead mouse ontstond al snel. Dit werd uiteindelijk Deadmau5. 

Hieronder zie je waar Deadmau5 dit jaar allemaal optreedt. Of check onze festivalkalender voor een compleet en duidelijk overzicht van alle festivals in Nederland.

Agenda

Geen aankomende events gevonden.

Afgelopen events